Eurobasket

Υπάρχει και άλλος Έλληνας στους «16» του Ευρωμπάσκετ

Δεν είναι μόνο η αποστολή της Εθνικής που εκπροσωπεί τη χώρα στους «16» του Ευρωμπάσκετ. Υπάρχει ένας Έλληνας και στην… εθνική Ουκρανίας.

Λένε πως όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, Έλληνα θα βρεις από κάτω. Έτσι η Εθνική δεν είναι η μόνη που εκπροσωπεί τη χώρα στο Ευρωμπάσκετ και τη φάση των «16» που φιλοξενείται στην Κωνσταντινούπολη.

Αποστολή στην Πόλη, Χρήστος Ρομπόλης

Υπάρχει και ένας ακόμη συμπατριώτης που έχει ήδη πετύχει στη διοργάνωση. Ο λόγος για τον Πέτρο Συρακόπουλο, ο οποίος είναι γυμναστής στην εθνική ομάδα της Ουκρανίας και σίγουρα έχει τη δική του συμβολή στην πρόκρισή της στα νοκ άουτ μέσα από τον δύσκολο όμιλο του Τελ Αβίβ, αφήνοντας εκτός την οικοδέσποινα ομάδα του Ισραήλ και έναν… άλλο Έλληνα, τον Ηλία Ζούρο με τη Γεωργία. Άλλωστε με το ταλέντο στην ουκρανική ομάδα να μην... περισσεύει, η φυσική κατάσταση ήταν πολύ σημαντική για να έρθει η υπέρβαση.

Ο 34χρονος γυμναστής αποφοίτησε από τα ΤΕΦΑΑ Αθήνας με τον υψηλότερο βαθμό πτυχίου στην ιστορία της σχολής, ενώ για μια τριετία υπήρξε συνεργάτης του Κώστα Χατζηχρήστου, κορυφαίου προπονητή φυσικής κατάστασης που έχει εργαστεί σε Πανιώνιο, Ολυμπιακό και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στην Ελλάδα έχει εργαστεί στην ομάδα του Αρκαδικού.

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει το Σάββατο στις 12:30 τη Σλοβενία για τους «16».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x